TREK - Over Het IJ

TREK is een voorstelling die ik samen heb gemaakt met Sara van Gennip voor het Zeecontainerprogramma van het Over het IJ festival. Een heel fijn project om aan te werken, met een mooie tekst, toffe muziek en heerlijke acteurs (en een fiets). En dat allemaal in een zeecontainer, hartje zomer, met een WK op de achtergrond…

tekst / Sara van Gennip // regie / Martijn Klink // spel / Matthijs Mahler / Lester van Olffen // muziek / Richard Klink //  Met dank aan / Simone Hogendijk / Maurice Bogaert / Thijs Wijnands / Deborah Pinas

Synopsis

De toekomst is begonnen zonder ons. Achter de muren van een opgebrand Fort Europa slaat de twijfel toe. Onze xenofobie heeft ons niet alleen beschermd tegen de grote boze buitenwereld, het heeft ons er compleet van afgesneden.
Dit Nederland staat stil terwijl de wereld draait op volle toeren. De stad van de toekomst blijkt vormgegeven door al die vreemdelingen die wij de deur wezen.
Azië is het nieuwe beloofde land en Chongqing de stad waar alle dromen waarheid worden. Wij kunnen niet anders dan vertrekken.
Wij vluchten. De toekomst tegemoet.

TREK vertelt het verhaal van twee broers die besluiten Nederland te verlaten in een zeecontainer, wegvluchtend, op naar het avontuur en alles achterlatend. Bestemming: Chongqing, de snelst groeiende stad van China. De stad van onbegrensde mogelijkheden. Maar dan slaat de twijfel toe.

Extra

Beluister hier een interview met Simone Hogendijk, artistiek leider van Over Het IJ festival, over het zeecontainerprogramma en de voorstelling TREK.

2014